Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Κλήρωση της Κύπρου στην Eurovision 2008

Την Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008 έγινε η κλήρωση στο Βελιγράδι για την σειρά εμφάνισης των χωρών που θα διαγωνιστούν στους δύο ημιτελικούς. Η Κύπρος θα εμφανισθεί στην 17η θέση την Πέμπτη 22 Μαίου 2008. Το γεγονός αυτό γεμίζει ενθουσιασμό την Κυπριακή Αποστολή καθώς στατιστικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα τραγούδια που διαγωνίζονται στις τελευταίες θέσεις έχουν μεγαλύτερο προβάδισμα από τις υπόλοιπες συμμετοχές!!!

Όμως ο ενθουσιασμός αυτός της Κυπριακής Αποστολής θα παραμείνει μάλλον στις καλένδας!! Η επιτυχία ενός τραγουδιού δεν έχει να κάνει με την στατιστική αλλά με το ύφος του τραγουδιού και με την εμφάνιση της ερμηνεύτριας.

Γιατί κακά τα ψέματα, παρόλο που η Ευδοκία προσπάθησε με το Femme Fatale να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό, δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι ένας μουσικός αχταρμάς με ολίγο ρεμπέτικο, ολίγο μοντέρνο ροκ και ολίγο χάλι!

Το ίδιο έκανε και με την εμφάνιση της πρόσφατα στην Αθήνα! Για τα αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν, η Ευδοκία είπε στο Down Town τα εξής << Ήταν αναμενόμενο ότι θα σχολιαζόταν. Θέλεις μεγάλα κότσια να εμφανιστείς στο Αθηνών Αρένα με μια τζιν βερμούδα. Θέλαμε από την αρχή να κάνουμε κάτι διαφορετικό! Και για μας διαφορετικό ήταν να πάμε πιο πρόχειρα ντυμένοι από όσο υπολόγιζε κανείς ότι θα ντυνόμασταν!>>

Με τέτοια μυαλά που κουβαλάει η Ευδοκία τι μπορεί να περιμένει κανείς το βράδυ του ημιτελικού? Το πιθανότερο να περιμένει μία γκλάμορους ....αποτυχία! Ίδωμεν!?

16 σχόλια:

esc2008 είπε...

Otan tha pas ki esi sto diagwnismo tote exeis dikaioma na krineis mono ton eafto sou! Men katigoras asinesthita giati den sou perna!(p.s. ektos apo mathimatika sto sxoleio prepei na eixes epilegomeno kai arxaia! bravo sou eisai morfomeno mialo)

Δημήτριος Αγγελίδης είπε...

Σκοπός μας είναι πάντοτε η αντικειμενική κριτική.

Παρακολουθήσαμε τον διαγωνισμό της Eurovision που οργάνωσε το ΡΙΚ. Σχολιάζουμε οτιδήποτε λέγεται ή υποκρύπτετε. Κυρίως δίνουμε την δική μας οπτική γωνία και παρουσιάζουμε τις κρυμμένες πτυχές των εξελίξεων του διαγωνισμού.

Με απλά μαθηματικά αποδεικνύεται πόσο εύκολα μπορεί να ‘’ στηθεί ’’ μια τηλε-ψηφοφορία!

Τα συμπεράσματα δικά σας!?

esc2008 είπε...

H evdokia stithike me a3ioprepeia panw stin skini kai ekane afto pou i3ere na kanei kai poli kala malista. Oi ipostiriktes olwn twn tragoudiwn psifisan me ta idia kritiria. Ki an isoun mesa sta pragmata tha i3eres poli kala poios prospathise na e3agorasei psifous kai den ta katafere. Kai pros lipi sou megali den itan i evdokia afti. H Evdokia xreiazetai simparastasi giafto to egxeirima tis kai oxi na tin katigora o kosmos asistola.

Δημήτριος Αγγελίδης είπε...

Είμαι αρκετά ενημερωμένος για το τι γίνεται στην Eurovision εδώ και πολλά χρόνια!

Το τηλεοπτικό κοινό δεν εξαγοράζεται αλλά οι ψήφοι της τηλε-ψηφοφορίας μπορούν ¨να στηθούν ή να μαζευτούν ¨εύκολα από μία οργανωμένη ( ακόμα και πληρωμένη ) ομάδα ατόμων!!!

Διερωτώμαι γιατί η Κριτική Επιτροπή, που όρισε το ΡΙΚ, δεν έβγαλε πρώτη την Ευδοκία αφού, όπως νομίζεις, ήταν τόσο καλή η σκηνική της παρουσία και η ερμηνεία της?!

Προς ενημέρωσή σου, το Web Poll που οργανώνει η Eurovision Greece στην ιστοσελίδα της www.eurovision-greece.com στην ερώτηση - Πιστεύετε ότι η συμμετοχή της Κύπρου Femme Fatale θα προκριθεί στον τελικό? - μέχρι τώρα το 76% ψήφισαν ΟΧΙ!!!!!

Δηλαδή το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας συμβαδίζει με την άποψή μου!!!

esc2008 είπε...

Ki an isoun kala enimerwmenos giafto ton diagwnismo pou legetai eurovsion tha i3eres oti ta polls telika den exoun simasia. persi evgazan tin evridiki stis prwtes kai ti serbia na min perna ston teliko alla to apotelesma itan entelws diaforetiko.

ctrl-alt-backspace είπε...

Φίλε Nemo θέλω το καλό σου γιαυτό στο blog μου έγραψα κάτι που θα σε βοηθήσει. Αν θες πέρνα από εδώ http://cncminustv.blogspot.com/2008/04/blog-post_2802.html

Δημήτριος Αγγελίδης είπε...

Φίλε minustv, πάντοτε μια δεύτερη άποψη είναι χρήσιμη!! Διάβασε το παρακάτω σχόλιο που αναρτήθηκε πρόσφατα στο Blog Eurovision 2008-Ευδοκία:

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να ακουστώ κυνικός αλλά είναι η πικρή αλήθεια. Το τραγούδι μας φέτος, για ακόμη μια φορά, είναι χάλια.
Εκτός του ότι είναι 3-4 τραγούδια σε ένα, πως λέμε 2+1 δωρεάν, για χάρη εντυπωσιασμού, ο ελληνο-ευρωπαϊκός στοίχος δεν βοηθά καθόλου την κατάσταση. Είπαμε να προωθούμε τη κουλτούρα μας, σύμφωνοι, αλλά το να ρίχνεις μέσα σε ένα τραγούδι.. μπαγλαμά, χορευτικά, μποζα-νοβα, και δεν ξέρω και εγώ τι, είναι σημεία που φανερώνουν πόσο απεγνωσμένος είναι ο συνθέτης του και οι άνθρωποι που συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του τραγουδιού.
Mου θύμισε ένα master-class που παρακολούθησα σε ανύποπτο χρόνο όταν ο καθηγητής είπε στον μαθητευόμενο ντράμερ:
"Ο καλός ντράμερ δεν είναι αυτός που παίζει καλά, αλλά ο ντράμερ που ξέρει πού και για πόσο θα παίξει".
Είχε, βλέπετε, παίξει ότι πιο πολύπλοκο ήξερε σε διάστημα 2 λεπτών και που στα μάτια του κόσμου που δεν ξαναείδε κάτι παρόμοιο θα φαινόταν σαν ένα φαντασμαγορικό show ενώ στα μάτια του καθηγητή δεν ήταν παρά μια φτηνή προσπάθεια εντυπωσιασμού. Αυτό ισχύει σε όλα τα φάσματα της μουσικής και γενικά των τεχνών. Λυπάμαι, αλλά με την επιλογή αυτού του τραγουδιού δείξαμε για ακόμη μια φορά πως ο θεσμός έχει χρόνια που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ξεπεσμένος και ξεπερασμένος.
Το γέλιο που ρίχνουμε ως παρέα είναι, ίσως, το μόνο που μας κάνει να το παρακολουθούμε.

“Simplicity is the ultimate sophistication.”
Leonard da Vinci

7 Μάρτιος 2008 4:50 μμ

ctrl-alt-backspace είπε...

Μα nemo το θέμα μας δεν είναι το τραγούδι. Το θέμα είναι ότι είσαι spammer και δεύτερον ότι δεν δέχεσαι ότι αυτό το τραγούδι ψήφισε το κοινό. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ξεκινούν να λένε όλοι ότι ο διαγωνισμός είναι στημένος χωρίς αποδείξεις (και όχι, δεν είναι απόδειξη το ότι δεν αρέσει το τραγούδι στον ανώνυμο)

esc2008 είπε...

E X A C T L Y!!!

Δημήτριος Αγγελίδης είπε...

Εισηγούμαι να αφιερώσεις λίγο από τον χρόνο σου minustv και να διαβάσεις προσεχτικά την εξέλιξη των γεγονότων του διαγωνισμού.

Τα σχόλια μου επικεντρώνονται (1) στο ότι το τραγούδι Femme Fatale είναι χάλια!!! και (2) το αποτέλεσμα της τηλε-ψηφοφορίας δεν εκπροσωπεί το κοινό γενικά και την νεολαία ειδικά της Κύπρου!!

Παρακολουθώ κάθε χρόνο τον διαγωνισμό της Eurovision. Ειδικά στην Κύπρο θέλω να πιστεύω ότι δεν υπήρξαν ¨στημένοι ¨ διαγωνισμοί αλλά μόνο μερικά χάλια τραγούδια!! Αντίθετα στην Ελλάδα είναι κάτι το συνηθισμένο!! Βλέπε π.χ. τα περσινά αποτελέσματα!!

Φέτος όμως τα πράγματα δυστυχώς άλλαξαν με την ύπαρξη / διάθεση στην αγορά διαφόρων ¨εργαλείων ¨ που μπορούν να αλλοιώσουν την ψήφο των τηλεθεατών!?

Ανοίγω και εγώ μία παρένθεση διότι αισθάνομαι την ανάγκη να ενημερώσω τον ¨μικρό ¨ minustv ότι τα spam comments σύμφωνα με το Oxford λεξικό σημαίνουν spicy comments ή πιπεράτα σχόλια!!!!

ctrl-alt-backspace είπε...

Spam είναι η μαζική αποστολή μεγάλου αριθμού μηνυμάτων που απευθύνονται σε ένα σύνολο παραληπτών του Dιαδικτύου χωρίς αυτοί να το επιθυμούν και χωρίς να έχουν συνειδητά προκαλέσει την αλληλογραφία με τον εν λόγω αποστολέα.

Λεξικό Όρων Πληοροφορικής της Microsoft
---
Spamming is the abuse of electronic messaging systems to indiscriminately send unsolicited bulk messages. While the most widely recognized form of spam is e-mail spam, the term is applied to similar abuses in other media: instant messaging spam, Usenet newsgroup spam, Web search engine spam, spam in blogs, wiki spam, mobile phone messaging spam, Internet forum spam and junk fax transmissions.

Wikipedia.org
---
Spam in blogs
Spam in blogs (also called simply blog spam or comment spam) is a form of spamdexing. It is done by automatically posting random comments or promoting commercial services to blogs, wikis, guestbooks, or other publicly accessible online discussion boards. Any web application that accepts and displays hyperlinks submitted by visitors may be a target.
wikipedia.org

To λεξικό της Oxford βασίζεται στο ότι το SPAM σημαίνει Spicy Meat, δηλαδή το αλαντικό με το ονομά SPAM.

Νεμό σε αυτό το θέμα (των spam) άσε με να ξέρω κάτι παραπάνω γιατί το έχω μελετήσει περισσότερο από εσένα.
---
Δεν βλέπω καμιά απόδειξη στο σχόλιο σου...

Δημήτριος Αγγελίδης είπε...

Minustv με λίγη αίσθηση χιούμορ θα μπορούσες να αντιληφθείς ότι αστειευόμουν .......με την ερμηνεία του spam από το Oxford λεξικό!!!

Γνωρίζω καλά την διατύπωσή του spam αλλά να μου επιτρέψεις να προσθέσω ότι:

-Spamming είναι η τοποθέτηση αριθμού σχολείων σε blogs ( posting random comments to blogs ) που απευθύνονται σε ένα σύνολο επισκεπτών του Διαδικτύου οι οποίοι θέλουν να ενημερώνονται μέσα από ιστοσελίδες που διαθέτουν forums!

-Τα spam αυτά απευθύνονται σε ένα σύνολο παραληπτών του Διαδικτύου οι οποίοι επιθυμούν συνειδητά αλληλοενημέρωση δια μέσου των forums!

-Εισηγούμαι να γίνει σχετική διόρθωση στην παρένθεση που αναρτήθηκε πρόσφατα στην ιστοσελίδα σου!?


Η ζητούμενη απόδειξη υπάρχει μέσα στις στατιστικές καταστάσεις της ΑΤΗΚ για τους συγκεκριμένους αριθμούς 900390ΧΧ οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της τηλε-ψηφοφορίας στις 12/01/2008.

Έγιναν μερικές προσπάθειες ¨απόκτησης¨ των αναλυτικών καταστάσεων αλλά δυστυχώς απέτυχαν !!!??? Προστασία προσωπικών δεδομένων!!!

Εάν υπήρχε η δυνατότητα δημοσίευσης των καταστάσεων αυτών, θα γινόταν αμέσως αντιληπτό ότι ένας μικρός αριθμός ( περίπου 40 έως 50 ) τηλεφωνικών αριθμών, κατά την διάρκεια των 15 λεπτών της τηλε-ψηφοφορίας, πραγματοποίησε τουλάχιστον 6000 τηλεφωνήματα στον συγκεκριμένο αριθμό 90039005!!!!

ctrl-alt-backspace είπε...

Αν ήταν χιούμορ είναι αποτυχημένο αν και εγώ νομίζω ότι εφαρμόζεις την τακτική Ευαγγελάτου.

Είναι ελπίζω η τελευταία φορά που θα μιλήσω για αυτό το θέμα. Εφόσον δεν έχεις αποδείξεις για αυτά που λες αλλά υποστηρίζεις ότι δεν λες ότι σου κατέβει πρέπει να έχεις μερικές ενδείξεις. Είπες σε κάποιο σχόλιο σου ότι δεν αντιπροσωπεύει το τραγούδι την νεολαία.

Α) Που το ξέρεις; Εγώ γνωρίζω αρκετούς που τους άρεσε και μάλιστα το ψήφισαν
Β) Που ξέρεις ότι το μεγαλύτερο μέρος της νεολαία παρακολούθησε τον διαγωνισμό και ψήφισε; Τα νούμερα τηλεθέασης ούτως ή άλλως ήταν πολύ χαμηλά.

Σε άλλο σχόλιο σου είπες ότι το blog σχολιάζει τα πάντα. Εγώ γιατί βλέπω ένα μονοθεματικό blog?

ΥΓ. Δεν γίνεται καμία διόρθωση πουθενά. Η γνώμη μου δεν άλλαξε.

ΥΓ. Αν έκανες ενημέρωση δεν θα σε έκραζε κανένας. Εσύ απλά κάνεις διαφήμιση του blog. (Ενημέρωση = Τα γράφεις σε forum post)

ΥΓ. Σε όλα τα φόρα υπάρχει κανόνας που απαγορεύει αυτό που κάνεις εκτός αν υπάρχει ειδικό σημείο για αυτό (πχ Κατηγορία "Δείξε μας την σελίδα σου")

ΥΓ. Πέρνα και από το δικό μου να τα πούμε καμιά φορά. Έχουμε την JESC τώρα και αφού ασχολείσαι με την Eurovision καλό θα ήταν να σε ακούσουμε.

Δημήτριος Αγγελίδης είπε...

Το θέμα να σε πείσω.........ότι υπάρχει απόδειξης στοιχείων στις καταστάσεις της ΑΤΗΚ.....νομίζω ότι έχει εξαντληθεί!!!

Και εγώ γνωρίζω πάρα πολλούς νέους που δεν τους άρεσε ο < μουσικός αχταρμάς > Femme Fatale!!! Δεν μπόρεσαν όμως να ψηφίσουν άλλα τραγούδια με ρυθμό pop rock που τους άρεσαν πολύ!?

Το μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας που είναι κάτοχος του 90% περίπου των κινητών τηλεφώνων της MTN παρακολούθησε τον διαγωνισμό .......αλλά δεν μπόρεσε να λάβει μέρος στην τηλε-ψηφοφορία λόγω τεχνικού προβλήματος!!!...που παρουσιάστηκε στο σύστημα χρέωσης των εκχωρημένων από την ΑΤΗΚ αριθμών 900390ΧΧ .....την ώρα της τηλε-ψηφοφορίας!!!! Το ΡΙΚ προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός αυτό προς την EBU!?

Διάβασε τα e-mail / αλληλογραφία με την EBU και τον σχολιασμό για το ΡΙΚ για να ενημερωθείς!!!

Το blog προσπαθεί να παρουσιάσει κρυμμένες πτυχές όλων των γεγονότων που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του διαγωνισμού και μετά.....Δεν έχεις παρά να προστρέξεις αναδρομικά στα γεγονότα για να πάρεις μία γεύση!

Κάποια στιγμή θα περάσω και από το δικό σου blog για να τα πούμε..... Έχουμε τον Μάιο 2008 την ESC και τον Νοέμβριο 2008 την JESC!! Πως βλέπεις....μία πιθανή συνεργασία??

ctrl-alt-backspace είπε...

Ωραία. Λες ότι υπάρχουν αποδείξεις (αυτές να ξέρεις δεν καταστρέφονται, υπάρχει νομοθεσία της ΕΕ)
Το μόνο που μένει για να με πείσεις είναι να ...αποδείξεις ότι υπάρχουν καταστάσεις που λένε ότι ήταν 50 που έστειλαν 700SMS επί 6sec^2 και ότι δεν λες βλακείες. Έχεις φαντάζομαι καταλάβει ότι είμαι στριμμένος άνθρωπος που δεν δέχεται τίποτα χωρίς αποδείξεις (που να τις βλέπει όχι να του λένε ότι υπάρχουν).

Τώρα το 90% που λες είναι πολύ αυθαίρετο και σε διαψεύδουν τα στατιστικά. Το share της MTN είναι μικρότερο από της Cytamobile ακόμα και στο ηλικιακό group που λες.

Σου είπα κάτι πολύ σημαντικό που το αγνόησες. Ο διαγωνισμός στο target group που λεμέ εδώ -αλλά και γενικά- κατέγραψε πολύ χαμηλά νούμερα τηλεθέασης.

Μια καλοπροαίρετη απορία. Αν η ΑΤΗΚ δώσει τα στοιχεία και έχεις άδικο, τι θα κάνεις;

ΥΓ. Αν κινήσεις αγωγή εναντίων ΡΙΚ και ΑΤΗΚ θα αποκτήσεις πρόσβαση στα στοιχεία. Πληροφορία από φίλο μου δικηγόρο.

Δημήτριος Αγγελίδης είπε...

Κατά αρχάς η ανηρτημένη φωτογραφία σου δεν συνάδει με την περιγραφή του χαρακτήρα σου!!!

Λοιπόν άπιστε Θωμά!!! Πρώτο γνωρίζω αρκετά καλά την νομοθεσία της ΕΕ.... αλλά ποίος μπορεί να πληρώσει το μάρμαρο???.....της νομικής διαδικασίας!!!!

Δεύτερο βάση της Κυπριακής νομοθεσίας για να κινήσεις αγωγή θα πρέπει να είσαι άμεσα ενδιαφερόμενος. Δηλαδή συνθέτης ή στιχουργός ή ερμηνευτής που υπέγραψε συμβόλαιο συμμετοχής με το ΡΙΚ!!?? Το έψαξα αρκετά αλλά δυστυχώς είναι ανέφικτο για το άτομό μου....μακάρι να μπορούσα....θα το ήθελα πολύ!!!! Αυτό σε απάντηση της καλοπροαίρετης απορίας σου!!!

Να μου επιτρέψεις να σε διορθώσω αναφορικά με τα μερίδια αγοράς των εξουσιοδοτουμένων πάροχων δικτύων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από την ΓΕΡΗΕΤ οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας είναι περίπου με την:

(1) CYTA – Vodafon 34,5% ή 294.000
(2) CYTA – So easy 49,5% ή 420.000 ( προπληρωμένα)
(3) MTN 16,0% ή 136.000 ( το 59% προπληρωμένα )
Σύνολον 850.000

Τα ηλικιακά group περίπου είναι:

(1) Από 30 και άνω το 95%
(2) Από 30 και κάτω το 95%
(3) Από 28 και κάτω το 90%

Οι μόνοι όμως που μπόρεσαν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό είναι οι συνδρομητές της (1)!!?? και είναι εξακριβωμένο 100%.

Εάν λάβουμε υπ’ όψιν στο ηλικιακό group από 30 και άνω, περίπου 5% είναι Eurovision fans. Αντιλαμβάνεσαι ότι περίπου 13.960 συνδρομητές θα μπορούσαν να λάβουν μέρος στην τηλε-ψηφοφορία μόνον!!! Δηλαδή το 1,65% του συνόλου!!! Όλοι οι άλλοι αποκλείσθηκαν!!! Απλά στατιστικά στοιχεία!!?? Που δείχνουν ότι το αποτέλεσμα της τηλε-ψηφοφορίας που οργάνωσε το ΡΙΚ δεν εκπροσωπεί την πραγματική δημοκρατική επιλογή του τηλεοπτικού κοινού της Κύπρου!!??

Κάθε χρόνο τα νούμερα της τηλε-θέασης είναι σχετικά χαμηλά. Και αυτό διότι, όπως είναι γνωστόν, οι περισσότεροι νεολαίοι.... ψηφίζουν παρακολουθώντας την Eurovision από Φλοκαφέ, Καφετέριες, Goody’s κτλ.