Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Ανακοίνωση της ΑΤΗΚ

:: ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ: 3/2008


Κεντρικά Γραφεία: Τ.Θ. 24929, 1396 Λευκωσία Τηλέφωνο: +357 22 701520, Φαξ: +357 22 701185 e-mail: pr@cyta.com.cy


EUROVISION ΚΑΙ ΑΤΗΚ

Η ΑΤΗΚ διευκρινίζει ότι δεν ευθύνεται για τυχόν μη δυνατότητα πρόσβασης στην υπηρεσία τηλεπληροφόρησης από πελάτες των εναλλακτικών παροχέων για τη ψηφοφορία στο διαγωνισμό της Eurovision.

Η ευθύνη της ΑΤΗΚ αφορά την παραλαβή κλήσεων που προέρχονται από το δίκτυο του εναλλακτικού παροχέα και παραδίνονται στο δίκτυο της ΑΤΗΚ για τερματισμό σε υπηρεσίες υπερτιμημένων κλήσεων (τηλεπληροφόρηση) που παρέχονται από την ΑΤΗΚ.

Η ευθύνη των εναλλακτικών παροχέων αφορά την αποστολή κλήσεων από το δικό τους δίκτυο.

Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, η ΑΤΗΚ προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διεκπεραίωσή του, τόσο για κλήσεις που προέρχονταν από δικούς της πελάτες, όσο και για κλήσεις που προέρχονταν από πελάτες εναλλακτικών παροχέων. Σημειώνεται ότι για τη διεκπεραίωση των κλήσεων χρησιμοποίησε συγκεκριμένη αρίθμηση που της έχει εκχωρηθεί από το ΓΕΡΗΕΤ, η οποία γνωστοποιήθηκε κατ’ επανάληψη στους εναλλακτικούς παροχείς και είναι η ίδια που χρησιμοποιεί κάθε χρόνο για τις τηλεψηφοφορίες διαγωνισμών της Eurovision.

Όσοι από τους εναλλακτικούς παροχείς προέβησαν στις ανάλογες ενέργειες για προγραμματισμό των δικτύων τους, έχουν επιτύχει τη διεκπεραίωση των κλήσεών τους για τους σκοπούς της τηλεψηφοφορίας.

Σημειώνουμε επίσης ότι, η ΑΤΗΚ δεν έχει κανένα κίνητρο να εμποδίσει την πρόσβαση πελατών εναλλακτικών παροχέων για τη ψηφοφορία στο διαγωνισμό της Eurovision, δεδομένου ότι από τη διεκπεραίωση των κλήσεων έχει εμπορικό όφελος.

Εταιρική Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις ΑΤΗΚ
17 Ιανουαρίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: