Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Επιστολή προς τον Επίτροπο Τηλεπικοινωνιών

ΓΕΡΗΕΤ
Ηλιουπόλεως 12
1101 Λευκωσία

Υπ΄ όψιν κ. Βάσου Πύργου / Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών

Λευκωσία 15/01/2008

Αξιότιμε κ. Επίτροπε,

Αφορά: Παροχή Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στον Διαγωνισμό της Eurovision

Επιθυμούμε να καταγγείλουμε ότι κατά την διάρκεια της τηλεψηφορίας που οργάνωσε το ΡΙΚ σε συνεργασία με την ΑΤΗΚ για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision 2008, παρατηρήθηκαν οι εξής παρανομίες (α) δεν διασφαλίστηκε η δημιουργία συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού και παροχής καθολικής υπηρεσίας ηλεκτρονικών επικοινωνιών προς όφελος των καταναλωτών (β) δεν διασφαλίστηκε η παροχή διευκολύνσεων προς τους κατόχους κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας των ιδιωτικών εταιρειών MTN, Cablenet, Primetel κτλ για να λάβουν μέρος στην τηλεψηφορία .(γ) δεν εδόθη η δυνατότης διέλευσης από την ΑΤΗΚ στους πάροχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών π.χ. MTN, Cablenet κτλ.

Σας παραθέτουμε λεπτομερώς τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του διαγωνισμού της Eurovision στις 12/01/2008.

1. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του διαγωνισμού το ΡΙΚ ανακοίνωσε τους αριθμούς τηλεψηφορίας 900390ΧΧ.

2. Το ΡΙΚ δεν ανακοίνωσε ότι η τηλεψηφορία μπορεί να γίνει μόνο μέσω της κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας της ΑΤΗΚ.

3. Το ΡΙΚ αγόρασε την υπηρεσία του συγκεκριμένου αριθμού 900390ΧΧ από την ΑΤΗΚ.

4. Κατά την διάρκεια των 15 λεπτών της τηλεψηφορίας έγινε αντιληπτό ότι μόνο οι κάτοχοι σταθερών ή κινητών τηλεφώνων της ΑΤΗΚ μπορούσαν να ψηφίσουν επανειλημμένα χωρίς κανένα πρόβλημα.

5. Οι κάτοχοι σταθερών ή κινητών τηλεφώνων των ιδιωτικών εταιρειών π.χ. MTN, Cablenet, Primetel και So-easy δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν διότι η ΑΤΗΚ τους μπλόκαρε!!

6. Μετά από επικοινωνία με την MTN μας επιβεβαίωσαν ότι πράγματι η ΑΤΗΚ δεν κοινοποίησε εντολή να ανοίξουν τις γραμμές τους την συγκεκριμένη στιγμή!? Το ίδιο έγινε και με τις άλλες ιδιωτικές εταιρείες.

7. Αποτέλεσμα αρκετές χιλιάδες κάτοχοι τηλεφώνων να μην μπορούν να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία της Eurovision 2008.

8. Οι χιλιάδες ειδικώς πελάτες της MTN είναι νεολαία λόγω των δελεαστικών πακέτων που προσφέρει.

9. Συμπέρασμα είναι ότι το αποτέλεσμα της τηλεψηφορίας που οργάνωσε το ΡΙΚ, όπως διεξήχθη, δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική δημοκρατική επιλογή του κοινού της Κύπρου.

Αναμένουμε νέα σας σχετικά με το τι θα αποφασίσετε να κάνετε για ένα τόσο σοβαρό θέμα που δημιουργήθηκε.


Με εκτίμηση,

Συνδρομητής της MTN

Δεν υπάρχουν σχόλια: