Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Μερικά σχόλια....για την Κυπριακή αποτυχία στην Eurovision 2008!!

Όπως επισημαίνει η EBU ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision δεν είναι μόνο ένα δυνατό τηλεοπτικό φορμάτ αλλά ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που πάντα προσαρμοζόταν στις πλέον σύγχρονες εξελίξεις στον χώρο της μουσικής, της τηλεόρασης και των ΜΜΕ. Κάθε χρόνο, συναντώνται ταλαντούχοι άνθρωποι από όλη την Ευρώπη και δημιουργούν μία σειρά τηλεοπτικών προγραμμάτων, υψηλής ποιότητας, τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες!!

Όπως φαίνεται το ΡΙΚ ήταν και παρέμεινε εκτός αυτού του τηλεοπτικού φορμάτ....χωρίς να πάρει καν είδηση ότι πρέπει να προσαρμοστεί σε ένα σύγχρονο τηλεοπτικό γεγονός!!??....και να δώσει τον καλύτερο εαυτό του, τόσο μπροστά από τις κάμερες.... με τον «κατάλληλο» καλλιτέχνη όσο και πίσω από τις κάμερες ...... με επαγγελματίες του χώρου!! Δυστυχώς κάθε χρόνο η νοοτροπία παραμένει στάσιμη....επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη και την ίδια προχειρότητα!!!

Η «στημένη» επιλογή του τραγουδιού Femme Fatale ήταν εκτός των σημερινών προδιαγραφών στον χώρο της μουσικής και του θεάματος. Ένα τραγούδι παρωχημένων εποχών που προσπαθεί να δώσει ένα άλλο νόημα στην έννοια «μουσικός και ενδυματικός αχταρμάς». Εμφάνιση της Ευδοκίας με διαστημικό φόρεμα να λικνίζεται....... αυτάρεσκα στο ρυθμό του......... μπαγλαμά!! Ένα εντελώς αντιαισθητικό θέαμα!!

Το «πακέτο» του κακόγουστου ντυσίματος, της ανικανότητας συντονισμού των χορευτών της σχολής Σιακαλλή, την ανύπαρκτη σκηνική παρουσία της Ευδοκίας σε συνδυασμό με τις παραφωνίες της, δεν εντυπωσίασε τους τηλεθεατές της Eurovision με αποτέλεσμα η Ευδοκία και η ομάδα της να μην πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του 53ου διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/05/2008.

Τελικά το Femme Fatale κατέληξε σε........ Fatal Failure!! Κατέλαβε την 15η θέση με 36 βαθμούς μόνο......στον 2ον ημιτελικό!!

Τα είχαμε δυστυχώς προβλέψει αλλά..... η κ. Εύη Παπαμιχαήλ και oi συνεργάτες της....αγρό αγόρασαν!! Ένα μεγάλο εύγε ...στην οργανωτική τους......ανικανότητα και στο ΡΙΚ που ακόμη τους .....εργοδοτεί για να κάνουν την Κύπρο τόσο.......υπερήφανη!!??

Δεν υπάρχουν σχόλια: