Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Σχολιασμός για το ΡΙΚ

Σύμφωνα με την διακήρυξη του ΡΙΚ, ο διαγωνισμός της Eurovision 2008 κατά την τελική φάση στις 12/01/2008, παρουσιάστηκε σε απευθείας μετάδοση από την Τηλεόραση του ΡΙΚ και το τηλεοπτικό κοινό κλήθηκε να αποφασίσει μέσω τηλε-ψηφοφορίας για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο σε ποσοστό 60%.

Τα εισερχόμενα τηλεφωνήματα σε παγκύπρια βάση θα μετατρέπονται σε βαθμούς ανάλογα με τον αριθμό τηλεφωνημάτων.

Όμως (1) οι περίπου 136.000 νεαροί συνδρομητές της MTN (2) οι περίπου 12.000 συνδρομητές της PrimeTel και (3) οι συνδρομητές άλλων εναλλακτικών παροχέων δεν μπόρεσαν, λόγω του αμφιλεγόμενου τεχνικού προβλήματος να ψηφίσουν. Αποτέλεσμα η επιλογή τους μέσω τηλε-ψηφοφορίας για το πιο τραγούδι θα εκπροσωπούσε την Κύπρο δεν καταγράφηκε!

Άρα το αποτέλεσμα της τηλε-ψηφοφορίας που οργάνωσε το ΡΙΚ δεν εκπροσωπεί την πραγματική δημοκρατική επιλογή του τηλεοπτικού κοινού της Κύπρου!

Αντί όμως το ΡΙΚ να ευαισθητοποιηθεί και να παρουσιάσει τα πραγματικά γεγονότα στην EBU ζητώντας επανάληψη του διαγωνισμού, παραπλάνησε την EBU και άφησε το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο να μην αντιπροσωπεύει την πραγματική επιλογή του τηλεοπτικού κοινού σε παγκύπρια βάση. Η συμπεριφορά αυτή του ΡΙΚ είναι απαράδεκτη!

Διερωτώμαι όμως! Μήπως τυχόν το τραγούδι Femme Fatale έπρεπε να «επιλεχθεί» επειδή ο συνθέτης / στιχουργός κ. Νίκος Ευαγγέλου λέγεται ότι είναι υπάλληλος του ΡΙΚ και ο κ. Σιακαλλής τυγχάνει να είναι εξωτερικός συνεργάτης του ΡΙΚ?

6 σχόλια:

esc2008 είπε...

Einai kalo na grafoume stoixeia kai na katadikneioume apodei3eis pou stekoun kai oxi stoixeis pou aporreoun apo ti megali fantasia mas. Vres apodei3eis oti o sinthetis einai ipallilos tou rik kai meta na grafeis otidipote. Miloume prpei na eisai megalo asteri!!!! H fanasia sou orgiazei. Eisai talentara!!!!

Δημήτριος Αγγελίδης είπε...

Δεν έχετε παρά να ρωτήσετε.

Όλος ο κόσμος το έχει βούκινο και εσύ κρυφό καμάρι!!!

esc2008 είπε...

Me tin idia logiki tote giati o nicos evaggelou tis alles fores pou evale simmetoxi sto diagwnismo den perase? afou itan ipallilos tou rik (opws les esi). Kanonika tha eprepe na ton stiri3oun kai na ton steiloun sti eurovision. Etsi den einai? :)

Δημήτριος Αγγελίδης είπε...

Ίσως να μην υπήρχε τότε η ανάλογη συνέργια!?

esc2008 είπε...

H' isws eteleiwsan sou oi malakies (signwmi gia tin ekfrasi alla den paizesai) Den sou paei na kaneis sxolio. Geloiopoihsai monos sou!

Δημήτριος Αγγελίδης είπε...

Λυπούμαι νεαρέ μου esc2008!! Άμα μεγαλώσεις και μάθεις καλύτερα την Ελληνική γλώσσα θα μπορείς να κατανοείς ακριβώς την σημασία ορισμένων ελληνικών λέξεων!!!

Αναφορικά με την ανάρμοστη ¨ έκφραση ¨ σου ........δυστυχώς αντανακλά πάνω σου .....παρουσιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο έμαθες να συμπεριφέρεσαι!!